Wat kan ik voor u doen Over mij Home
Al heel vroeg was mijn hobby electronica. Als vanzelfsprekend ben ik naar de Hogere Technische School (nu HBO) gegaan om electrotechniek te studeren.

Dat precies de tijd dat de eerste computers in gebruik werden genomen en die de school net kon bekostigen. Zo rolde ik vanzelf in kennis over hardware, waarin electronica werkt met electrische 'signalen' en software, waarmee die electrische 'signalen', series van enen en nullen, zo gemanipuleerd worden dat je een beeldscherm krijgt met kleuren, letters en pagina's van het internet. Beide aspecten fascineren me en blijven me fascineren.


Ooit zeiden we en geloofden we (nog) dat computers geen fouten kunnen maken. Maar waarom toch al die problemen?
Elke computer werkt met twee dingen: de hardware d.w.z. de zichtbare materiële electronica, waarin eigenlijk één enkel principe geldt. Als er elektrische spanning is nemen we dat als het getal 1 en geen spanning is nul. Meer cijfers kent een computer niet. En alleen die simpele cijfers kan een processor (de kern van elke computer, mobile telefoon tot en met een wasmachine) optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Dit is en blijft de kern van de werking van een computer. Met programma's (oftewel apps) wordt dat optellen enz. zo gedaan dat iets zichtbaars op het scherm komt. De eerste schermpjes konden alleen rechthoekige cijfers weergeven en berekenen. Nu worden gedetailleerd foto's, filmclips en games op het scherm weergegeven. 
Daarom is de werking van een computer is natuurlijk oneindig veel complexer geworden, omdat je met zo'n simpele technische basis als optellen van enen en nullen nogal wat moet uitdenken om een computer of telefoon alles te laten doen wat we nu gewend zijn.Een probleem oplossen is niet zozeer in detail de fout vinden, dat is vaak onmogelijk of veel te tijdrovend, maar een overzicht hebben van hoe alles op elkaar in werkt. Vaak zit de oplossing in het terugzetten of aanpassen van instellingen die 'spontaan' zijn veranderd, soms zit de fout in bestanden die de computer nodig heeft om goed te werken en een enkele keer is de hardware kapot. Dat kan zoiets eenvoudig zijn als een muis, maar ook een intern onderdeel zoals geheugen.

Maar meestal zit het probleem in bestanden of instellingen. Zo is een zwart scherm meestal geen 'total loss', maar een instelling of een bestandje (driver) die gecorrigeerd of vervangen moeten worden.

Elk computer probleem is een puzzel met soms onbekende stukjes. Maar meestal zijn reparaties ook gewoon voor de hand liggend. Op bekend terrein met bekende oplossingen die je uit je hoofd kent of even opzoekt.
Over mijzelf